| Glasvezel Internet |

Bekijk ❯❯

| Glasvezel Internet en TV |

Bekijk ❯❯

| Glasvezel Alles in 1 Pakket |

Bekijk ❯❯

Het grote voordeel van glasvezel internet en tv

Glasvezel internet en tv staat garant voor razendsnel internet en televisiebeelden van de hoogste kwaliteit, indien gewenst op meerdere apparaten tegelijk. Heb je glasvezel internet en tv, dan profiteer je van een erg stabiele verbinding. Externe factoren hebben geen invloed op de snelheid en kwaliteit ervan en ook door het televisiekijken vertraagt het internet niet. Van glasvezel internet en tv wordt in steeds meer huishoudens gebruikgemaakt. Glasvezel raakt langzaam maar zeker dan ook in steeds meer regio’s beschikbaar.

Glasvezel internet en tv: combinatiepakketten van variërende snelheden

De term glasvezel kennen we vooral van internet, maar je kunt er ook mee bellen en televisie mee kijken. Veel aanbieders van dit type internet bieden een combinatiepakket van internet en televisie aan. Vast bellen is dus vaak niet inbegrepen. De pakketten hebben uiteenlopende snelheden. Vaak heb je de keuze uit glasvezel internet en tv van 50 Mbps, 100 Mbps of 200 Mbps, alhoewel ook pakketten van 1 Gbps en zelfs 2 Gbps tegenwoordig tot de mogelijkheden behoren.

De invloed van televisie kijken op de internetsnelheid

Het voordeel van andere soorten internetverbindingen is weliswaar hun bredere beschikbaarheid, maar met glasvezel internet en tv kun je er zeker van zijn dat het gebruiken van de digitale televisie geen invloed heeft op je internetsnelheid. Alhoewel dit ook voor kabelinternet geldt, bestaan er maar weinig aanbieders van kabelverbindingen en ben je vrijwel altijd ook verplicht om met het internet ook een abonnement voor televisie af te sluiten. Bij glasvezel internet en tv is dat niet zo. Internet en televisie via een DSL verbinding zijn een stuk gevoeliger.

Mbps en internetproviders

De snelheid van het internet wordt uitgedrukt in Megabits per seconde. Maak je gebruik van glasvezel internet en tv, dan gaat het downloaden vaak net zo snel als met kabelinternet (coax). Het grote verschil zit hem echter in de uploadsnelheid. Welke snelheid jouw internetverbinding maximaal behaalt, is afhankelijk van waar je woont. Glasvezel internet en tv wordt door verschillende netwerkproviders aangelegd. Sommigen daarvan bieden een open netwerk. Dit betekent dat andere aanbieders glasvezel internet en tv van dit netwerk tegen hun eigen prijs aan klanten mogen leveren.

Welke internetsnelheid past bij jou?

Welke internetsnelheid het beste bij je past, is afhankelijk van je internetgedrag en de samenstelling van je huishouden. Een gezin van vier stelt logischerwijs hogere eisen aan glasvezel internet en tv dan een alleenstaand persoon. En op zijn beurt zal iemand die vlekkeloos wil kunnen gamen terwijl hij ondertussen een film downloadt meer eisen stellen aan de internetsnelheid dan iemand die zijn laptop enkel opent om te internetbankieren en wat informatie op te zoeken.

Installatie van je internetverbinding

Kies je voor glasvezel internet en tv, dan zal je provider een glasvezelmodem leveren. Je kunt ervoor kiezen deze zelf te installeren met behulp van een doe-het-zelfpakket, maar je kunt de installatie ook door een monteur laten uitvoeren. Na de installatie kun je de apparaten met een kabel aan het modem of draadloos via de wifi verbinden. Glasvezel internet en tv behaalt de hoogste snelheden met behulp van een kabel. Een fijne bijkomstigheid voor iedereen die glasvezel internet en tv overweegt is het feit dat het niet veel duurder hoeft te zijn dan kabelinternet.

<